Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

PSIHOLOŠKA PROCENA

Psihološka procena predstavlja proces prikupljanja informacija o intelektualnim sposobnostima i stilovima osobe, te o njenim obrascima ponašanja, snagama, slabostima, potencijalima, kao i kompleksnom složaju karakterističnih aspekata ličnosti. Do ovih informacija se dolazi kroz intervju i psihološko testiranje. Naime, glavni cilj procene jeste da, uz pomoć intervjua, psiholoških testova i posmatranja ponašanja, utvrdi nivo adaptivnosti osobe na zahteve koje joj nameće svakodnevica. Psihološku procenu obavlja isključivo stručno lice (psiholog), koji svakom kandidatu pristupa sa posebnom pažnjom i odgovornošću, ne bi li, na osnovu niza podataka, kreirao jedinstvenu sliku o osobi. 

 Da li Vam je potrebno „drugo mišljenje“, pored onog koje su Vam već ponudili? Da li biste voleli da otkrijete uzroke nekog ponašanja koje Vam izaziva muke u svakodnevnom životu? Da li biste voleli da otkrijete u kom pravcu idu vaše tegobe i kako biste mogli da im pristupite? Da li Vas zanima šta su Vaše snage, a šta slabosti, kao i to kako da ih na najbolji način razumete i iskoristite? Možda Vas jednostavno zanima da bolje upoznate sebe i steknete širu sliku, a odgovor na navedena pitanje i na Vaše potrebe može Vam dati upravo psihološka procena koju sprovode stručnjaci Anima Centra. U procenu je uključena i psihodijagnostika, otkrivanje problematičnog ponašanja, kao i jednokratne konsultacije i savetovanje.

Filozof Fransis Bejkon (1561-1626) je jednom rekao: „Znanje je moć“. Tako i mi smatramo da Vam psihološka procena, pružajući uvide u sposobnosti i neke „skrivene“ odrednice ličnosti, može obezbediti priliku da ovladate problemima, umesto da oni vladaju nad Vama.

U našem Centru, psihološka procena se obavlja sa punoletnim osobama (18+), u prijatnom i intimnom ambijentu. Jedini prisutni su psiholog i klijent, a psiholog je u etičkoj obavezi da sve podatke čuva u strogoj tajnosti. Klijent može dobiti mišljenje psihologa odmah nakon testiranja.

 

TRAJANJE:  Psihološka procena obično traje oko 4 h i obuhvata celokupnu bateriju testova.

Međutim, po želji, možete se prijaviti i za pojedinačna testiranja: testovi sposobnosti, test ličnosti, Roršah test.

CENA (KOMPLET TESTOVA):  10.000 dinara

             STUDENTI OSTVARUJU PRAVO OD 30% POPUSTA NA USLUGE PSIHOLOŠKE PROCENE,

             ODNOSNO, CENA KOMPLET TESTOVA ZA STUDENTE IZNOSI 7.000 DINARA

 Opšta napomena:   Neophodno je poneti sa sobom naočare za vid, ukoliko je klijent slabovid. Procena ličnosti je vrlo osetljiva na upotrebu psihoaktivnih supstanci i klijent ne sme biti pod dejstvom istih. Preporučuje se da ne budete umorni, gladni i žedni, kako biste bili usmereni na rad tokom celokupne procene.

POSEBNA NAPOMENA: Ukoliko se za testiranje prijavljujete po uputu ili preporuci psihijatra ili psihoterapeuta, neophodno je doneti uputno pitanje, koje sastavlja psihijatar/psihoterapeut, po čijoj se preporuci ili zahtevu upućujete na testiranje. Uz uputno pitanje neophodno je dostaviti podatke za kontakt sa psihijatrom/psihoterapeutom. Po izvršenom testiranju izveštaji o rezultatatima testiranja biće predati vama i psihijatru/psihoterapeutu.