Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ANIMA CENTAR (Psihološko savetovalište / Education, Research and Analysis)

 ANIMA CENTAR je nastao 2019. godine, sa ciljem da svim zainteresovanim osobama pruži dodatno obrazovanje iz različitih oblasti psihologije, kao i različite oblike psiholoških usluga (psihoterapija, savetovanje, psihodijagnostika). Anima je latinski naziv za grčku reč Psiha, koja označava dušu i dah, često simbolizovanu leptirom. Praktična i teorijska znanja stečena kroz raznovrsne edukativne radionice i predavanja, ali i kroz psihoterapiju i analizu koje se organizuju u okviru Anima Centra, omogućiće lakše snalaženje u svakodnevnim životnim situacijama i podršku u prevazilaženju razvojnih i akutnih životnih kriza.

Profesionalna sfera života je još jedna oblast u okviru koje stručnjaci iz našeg tima pružaju različite usluge usluge. Pored radionica, testiranja i konsultacija koji se odnose na razvoj profesionalne karijere (izbor srednje škole, izbor fakulteta, izbor zanimanja, promena zanimanja, …) Anima Centar pruža i stručnu uslugu profesionalne selekcije, koja pomaže poslodavcima da za određeno radno mesto odaberu najadekvatnijeg kandidata.

Vrata Anima Centra su širom otvorena svima kojima je potrebna pomoć i podrška, ali i ljubiteljima psihologije, koji mogu čuti i pročitati mnoštvo zanimljivih informacija o temama koje su predmet njihovog interesovanja.

TIM ANIMA CENTRA

Georgije Vuletić, doktor psiholoških nauka, je analitički orijentisani psihoterapeut i jungovski analitičar.

 Edukaciju za jungovskog analitičara je završio u okviru International Association for Analytical Psychology (IAAP) - https://iaap.org/. Član je IAAP, Saveza društava psihoterapeuta Srbije i Srpskog analitičkog društva. Stalni je predavač Srpskog analitičkog društva (razvojna grupa IAAP u Srbiji) čiji je predsednik bio od 2013. do 2018. godine. Radove je objavljivao u časopisima Psihološka istraživanja i Journal of Analytical Psychology.

Studije psihologije je završio na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je odbranio i doktorsku tezu. Pre studija psihologije, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, stekao je zvanje diplomiranog inženjera elektronike i telekomunikacija.  Georgije Vuletić je višegodišnji saradnik Pravoslavnog pastirsko-savetodavnog centra Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, u Beogradu. Poseduje veliko iskustvo iz oblasti menadžmenta i rada sa ljudima, koje je sticao tokom dvodecenijskog rada na različitim menadžerskim pozicijama. U periodu od 2009. do 2013. godine radio je na poziciji Direktora funkcije za planiranje i razvoj, u kompaniji Telekom Srbija a.d. 

 

Teodora Vuletić, master psihološkinja, je savetnik i pshoterapeut pod supervizijom u oblasti porodične sistemske psihoterapije (Asocijacija Sistemskih Terapeuta, AST). 
Znanja iz oblasti psihologije stekla je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je završila studije na modulu za kliničku psihologiju. Trenutno, na istom fakultetu, pohađa doktorske akademske studije usmerene na porodične komplekse i koncepte savremene razvojne psihoanalize. Dodatna znanja i iskustvo u radu sa odraslima i mladima stekla je kroz stažiranje na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu i nevladinoj organizaciji Mreža psihosocijalnih inovacija (PIN).
Teodora Vuletić je trenutno zaposlena na Odeljenju za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Beogradu, u svojstvu istraživača-saradnika i saradnika u nastavi. Takođe, članica je i mentorka u okviru Laboratorije za razvojnu psihologiju i Savetovališta za studente, pod okriljem istoimenog fakulteta. Tokom svog usavršavanja objavila je nekoliko naučnih radova i učestvovala na brojnim nacionalnim i međunarodnim naučnim skupovima.

U zavisnosti od potrebe, tim Anima Centra se proširuje drugim privremenim članovima, renomiranim stručnjacima iz polja medicine, psihologije, informatike i menadžmenta.