Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

VEŠTINE KOMUNIKACIJE

Da li na zahteve reagujete agresivno ili pasivno? Postoji i bolji način, a to je ASERTIVNA KOMUNIKACIJA.

 Asertivna komunikacija spada u veštine komunikacije i njom postižemo zadovoljenje sopstvenih potreba i ciljeva, izražavamo vlastite misli i osećanja, a bez toga da se osoba sa kojom komuniciramo oseća poniženom, uvređenom i nedovoljno vrednovanom. Asertivna komunikacija je način da obe strane budu zadovoljne, a posebno je značajno da se može primeniti na raznovrsne odnose: poslovne, partnerske, vršnjačke ili porodične. Pridružite se našoj radionici i naučite da kroz asertivnu komunikaciju postignete ono što želite, zauzmete se za sebe i pritom uživate.

 

NEVERBALNA KOMUNIKACIJA je još jedan značajan faktor koji karakteriše uspešnost veštine komunikacije.

Za nas je važno da naučimo da prepoznamo signale koje šalju tela ljudi sa kojima komuniciramo i da na odgovarajući način reagujemo na njih. Neverbalna komunikacija je izuzetno složena i ne podrazumeva korišćenje govora, već slanje poruke putem gestova, pokreta, držanja tela, izraza lica, pogleda, ritma govora, visine i boje glasa, itd.

 

 SOCIO-KULTURNE RAZLIKE, nastale kroz izrastanje i razvoj osobe u određenoj socio-kulturnoj sredini, jeste stavka koja se ne sme zaobići ako želimo da unapredimo svoje veštine komunikacije.  Često se događa da ne razumemo zbog čega neka osoba reaguje na „neobičan“ način i to protumačimo negativno, a isto može biti znak poštovanja u njenoj zemlji. Na primer, postavljanje palca i kažiprsta u obliku slova ’L’ u Americi znači ’looser’ (gubitnik), a u Kini broj ’8’. Tim Anima Centra poseduje bogato iskustvo u radu sa ljudima širom sveta, te verujemo da je radionica VEŠTINE KOMUNIKACIJE  idealna prilika da stečena saznanja podelimo sa Vama.

          

POSLOVNO OKRUŽENJE  takođe predstavlja specifičnu sredinu, koja ima svoja posebna pravila i norme ponašanja i komunikacije. Dakle, poslovno okruženje zahteva posebne veštine komunikacije. S druge strane, zaposleni u kompaniji su, takođe, pripadnici opšteg socio-kulturnog miljea, koji nalaže uobičajena pravila komunikacije da bi se ostvario normalan odnos i uspešno druženje.

 

Na radionici VEŠTINE KOMUNIKACIJE uz zabavne praktične vežbe i smeh naučićete koje nam komunikacione tehnike mogu pomoći za sporazumevanje i tumačenje tuđih reakcija i kako da kombinujete veštine komunikacije u zavisnosti od okruženja u kojem se nalazite. 

 

 TRAJANJE RADIONICE:  5 sati (uključujući dve male i jednu veću pauzu).

VELIČINA GRUPE:  5-10 učesnika.

UZRAST:  15+.

CENA:  15 evra po osobi (dinarska protivvrednost).

 

 Najave i detaljne informacije o edukativnim radionicama i treninzima koji se trenutno organizuju moći ćete da pronađete na FB stranici https://www.facebook.com/anima.centar.psihologija ili Instagram stranici https://www.instagram.com/anima.centar/